Functieprofielen
Tandarts

De tandarts heeft een universitaire opleiding gevolgd en beoefent de algemene tandheelkunde. De tandarts werkt regelmatig samen met specialisten zoals: endodontologen en paradontologen

Implantoloog

Een tandarts of een specialist mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (mka) die zich op professioneel niveau zelfstandig en onder eigen verantwoordelijkheid bezighoudt met het plaatsen van implantaten (kunstwortels) om houvast voor tandheelkundige voorzieningen te creëren.

Mondhygiënist

Een mondhygiënist is een op HBO-opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. Een mondhygiënist helpt mensen voor hun gebit en de omringende weefsels in de mond te zorgen. Met voorlichting leert de mondhygiënist u zelf zo goed mogelijk voor uw gebit te zorgen. De taken die de mondhygiënist uitvoert zijn: preventie ( voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen en tandvleesaandoeningen), het behandelen van tandvleesaandoeningen, het uitvoeren van kleine restauraties en orthodontie.

Preventieassistent

De preventieassistent is een gediplomeerde assistent welke apart opgeleid is om een aantal mondhygiëne behandelingen in de tandartsenpraktijk uit te voeren. Ze wordt hierbij direct aangestuurd door uw tandarts. U kunt hierbij denken aan het verwijderen van tandsteen, polijsten, plaquetest, instructies geven voor optimale mondhygiënie.

Tandartsassistent

Een tandartsassistent heeft meestal een MBO opleiding gevolgd tot tandartsassistent. De tandartsassistent heeft voornamelijk een ondersteunende functie en assisteert de tandarts aan de stoel, maakt schoon en verzorgt de basisadministratie van de patiënt. Naast het assisteren aan de stoel zal ze röntgenfoto’s maken, afdrukken maken en uitleg geven

Klinisch Prothese Technicus

Een KTP-er is een gediplomeerde tandtechnicus en voert alle of een deel van behandelingen voor het vervaardiging van gebitsprothesen bij de patiënt zelf uit op verwijzing en/ of aansturing van een tandarts.

Receptionist

De receptioniste heeft voornamelijk een administratieve functie en is verantwoordelijk voor het ontvangen, informeren en wegwijzen van de patiënten, de bezoekers en de gasten van de praktijk.

Praktijkmanager en officemanager

De praktijkmanager en officemanager zorgen voor de uitvoering van het door de directie vastgestelde organisatiebeleid of delen van dit beleid zodat het ondersteunende personeel haar werk efficiënt kan uitvoeren en patiënten tijdig en optimaal worden geholpen. De praktijkmanager heeft een aansturende functie naar de officemanager.

Interieurverzorgster

De interieurverzorgster is verantwoordelijk voor het dagelijks schoonmaken van de publieke ruimten, toiletten, behandelkamers en personeelsruimtes.